Про спеціальність
Туристичний, ресторанний та готельний бізнес розвиваються стрімкими темпами і тому є перспективним видом діяльності. Люди охоче відпочивають, а тому ресторани, готелі і туристичні компанії мають пропонувати кращий сервіс. Якщо раніше в цей бізнес приходили “з вулиці” і вчилися всьому на практиці, то сьогодні як в світовій туристичній індустрії, так і в Україні потрібні професійно підготовлені кадри. А це означає, що людина, яка обрала туризм своєю професією завжди здатна працевлаштуватися.
Окрім того, робота в сфері туризму не тільки приносить гроші, але і дає моральне задоволення, нові знання.
Фахівець у сфері туризму повинен любити свою професію. Тоді він стане кращим з кращих!
для вступу на 1 курс (бакалавр на базі ПЗСО) (завантажити, .pdf)
для вступу на 2(3) курс (бакалавр на базі мол.спец.) (завантажити, .pdf)
Перелік освітніх ступенів (освітньо-кваліфікаційних рівнів) та спеціальностей, за якими оголошується прийом на навчання, ліцензовані обсяги та нормативні терміни навчання (завантажити, .pdf)
- денна;
- заочна;
- дистанційна.
Акцент робиться на здобутті теоретичних знань і практичних навичок для організації і ведення власної справи у сфері туризму, забезпечення її конкурентоспроможності. Програма дозволяє всебічно вивчити специфіку здійснення туристичної діяльності та особливості обслуговування туристів з урахуванням екологічного чинника.
Основний фокус освітньо-професійної програми
Освітня програма спеціальності "242. Туризм" (завантажити, .pdf)
Анотації вибіркових дисциплін бакалавріату (завантажити, .pdf)
Основні місця роботи
- Фахівець з туристичного обслуговування
- Організатор подорожей (екскурсій)
- Екскурсовод
- Фахівець із розвитку сільського туризму
- Інструктор-методист з туризму
- Інструктор з туризму
- Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.)
- Науковий співробітник (туризмологія, екскурсознавство)
- Туризмознавець, екскурсознавець
- Науковий співробітник, співробітник-консультант (рекреалогія)
- Викладач закладу вищої освіти